دستور العمل موداك - موداك پيراشكي هاي شيرين و پر شيريني است كه به عنوان پراساد / naivedyam در طول توت گانش چاتورتي به لرد گانشا ارائه مي شود. بعضي از افراد هر ماه اينها را براي puja chaturthi Sankasti درست مي كنند. لرد گانشا عاشق موداك است از اين رو او را موداكاپريا نيز مي نامند ، يكي از 108 نامي كه در گانشا اشتوترام ذكر شده است. Kudumu ، kadubu ، modakam يا kozhukattai نام هاي ديگر موداك هستند.
گانشا ، پسر لرد شيوا و الهه پرواثي ، خداي هندو خرد و خرد است. او به عنوان از بين بردن موانع زندگي مورد احترام است. از اين رو بيشتر مردم حتي در روزهاي عادي قبل از شروع برنامه روزمره نيز دعاي خود را به لرد گانشا مي خوانند.
Vinayaka chaturthi يا Ganesh chaturthi جشنواره اي است كه تولد لرد گانشا را جشن مي گيرد. گفته مي شود كه خداوند موداك را دوست دارد بنابراين اينها در هر خانه اي كه اين روز خاص را جشن مي گيرد ساخته مي شوند .
موداك چيست؟
موداك پيراشكي هاي جشن ماهاراشتريان است كه از خمير آرد برنج و يك ماده پر كننده نارگيل شيرين تهيه شده است. به طور سنتي اين كوفته هاي شيرين دست ساز هستند ، پر مي شوند و سپس بخارپز مي شوند.
پر كردن آن با ظرافت پودر هل و گاهي حتي با جوز هندي طعم دار مي شود.
Modaks همچنين در بسياري از ايالت هاي ديگر با مواد پر كننده مختلف مانند جگري كنجد ، جگري چانا دال يا جگري بادام زميني ساخته مي شود. برخي از افراد نيز طبق سنت هاي خانوادگي خود چاشني ها را درست مي كنند.
در اين پست پر كردن نارگيل نارگيل را نشان داده ام. اين دستور 11 موداك بزرگ را درست مي كند. اگر سنت ارائه 21 عدد به خداوند را داريد ، مي توانيد موداك هاي كوچكتر درست كنيد يا به سادگي دستور العمل را دو برابر كنيد.چگونه موداك را شكل دهيم
2 روش براي ساخت موداك وجود دارد. يكي از راه ها استفاده از قالب و ديگري براي شكل دادن به آنها با دست است. ساخت موداك با استفاده از قالب بسيار آسان است. قالب هاي Modak در طول سال به راحتي در بازار هند يا فروشگاه هاي هند موجود است.
اگر در يك مكان كشوري زندگي مي كنيد كه قالب در آن موجود نيست ، مي توان آنها را به دنبال عكس هاي گام به گام من ساخت. من 2 روش براي ساخت آنها بدون كپك نشان داده ام.
من بسياري از نكات را براي تهيه كامل پر كردن و خمير كامل بعد از عكس هاي مرحله به مرحله به اشتراك گذاشته ام. همچنين مي توانيد فيلم را بررسي كنيد.
نحوه ساخت موداك (عكس هاي گام به گام)
1. يك تابه را با 1 قاشق چايخوري گرم كنيد. من از دانه خشخاش استفاده نكرده ام اما بسياري از مردم از آن استفاده مي كنند. اگر ترجيح مي دهيد استفاده كنيد ، 1 قاشق غذاخوري دانه خشخاش سفيد اضافه كرده و مدت كوتاهي آنها را روي شعله ملايم به مدت 30 تا 60 ثانيه سرخ كنيد.
2. 2 فنجان يا 200 گرم نارگيل تازه رنده شده اضافه كنيد.
3. بعد ¾ به 1 فنجان ژاگرا اضافه كنيد. من از 1 فنجان (150 گرم پودر جاگي) استفاده كردم. اگر شيريني كمتري را ترجيح مي دهيد ، مي توانيد ¾ فنجان اضافه كنيد.
4. هم بزنيد و با شعله متوسط شروع به پخت و پز مي كنيم. بسته به نوع ژاگ ممكن است اين مخلوط پس از مدتي به حالت عادي درآيد. پخت را ادامه دهيد تا تمام رطوبت اضافي بخار شود و شروع به خشك شدن كند. پودر هل و جوز هندي را اضافه كنيد (اختياري). از پخت بيش از حد خودداري كنيد. براي آگاهي بيشتر ويديو را بررسي كنيد. اجاق گاز را خاموش كنيد. اين را كنار بگذاريد تا كاملاً خنك شود.
خمير درست كردن
5. 1 فنجان آب را در قابلمه يا تابه بريزيد. 1 پيمانه نمك و 1 قاشق چايخوري غلاف را به آب اضافه كنيد. آن را به جوش آوريد.
تبليغات
6. شعله را كم كنيد ، 1 فنجان آرد (150 گرم) اضافه كنيد و سريع خوب مخلوط كنيد.
7. آرد به مخلوط كلوچه تبديل مي شود.
8. اجاق گاز را بپوشانيد و خاموش كنيد. از اجاق گاز خارج كنيد و بگذاريد تا در حرارت باقيمانده بخارپز شود. در حالي كه اين امر خنك مي شود ، بخار و يك سبد شما آماده مي شود. مي توانيد سبد بخارپز را چرب كنيد يا يك پارچه ماسلين پهن كنيد.
تبليغات
9. وقتي مخلوط كمي داغ شد ، مخلوط را به يك كاسه گسترده منتقل كنيد. اجازه ندهيد كاملاً خنك شود. مخلوط نرم و خشك خواهد شد. در صورت نياز كمي آب گرم يا گرم بپاشيد و آن را به يك خمير صاف و بدون ترك و چسبناك ورز دهيد. من حدود 2 قاشق غذاخوري آب گرم استفاده مي كنم. براي آگاهي از بافت مناسب ، فيلم را بررسي كنيد.
10. مخلوط را به 11 قسمت تقسيم كنيد. اگر از قالب استفاده مي كنيد ، متناسب با اندازه قالب خود تقسيم كنيد. اگر توپ كوچك داريد ، مي توانيد 16 توپ درست كنيد. با قالب بزرگتر فقط 9 بدست مي آوريد. من نمي توانم عدد دقيق را بدهم چون قالب ها در اندازه هاي مختلف هستند. هر كدام را ورز دهيد تا توپ نرم شود. آنها را با يك پارچه مرطوب بپوشانيد.
طرز تهيه موداك بدون كپك
11. يك توپ بگيريد ، انگشتان خود را در يك كاسه آب فرو كنيد. با استفاده از انگشت شست خود يك فرورفتگي در مركز ايجاد كنيد. با انگشتان شست و جلو با استفاده از هر دو دست ، خمير را به صورت دوراني پخش كنيد.
انگشتان خود را در حين كار روي آب قرار دهيد. اگر خمير چسبناك شد مي توانيد به جاي آب از گلدان استفاده كنيد.روش 1
12. به يك پوره گرد يكنواخت نياز داريم. لبه ها بايد نازك تر از مركز باشند. با كمك انگشت شست و انگشت اشاره خيلي كم خمير را خرد كنيد تا در قسمت خارجي آن چين ايجاد شود. با فاصله نيم تا 3/4 اينچ مي توانيد تا حد امكان پليسه درست كنيد. 1 تا 1.5 قاشق غذاخوري قرار دهيد. مخلوط جگري نارگيل خنك شده در مركز.
13. تمام چين ها را به آرامي جمع كرده و شكل خوبي را ببنديد. آنها را روي يك سبد بخارپز يا پارچه مرطوب كه روي يك سبد بخار قرار گرفته است كنار بگذاريد. (تصوير زير را بررسي كنيد). به ياد داشته باشيد كه موداك ها را با يك پارچه مرطوب پوشانده ايد.
تبليغات
روش 2 - ساخت موداك
14. همچنين مي توانيد ابتدا از خمير برنج يك شكل فنجان درست كنيد و سپس خمير كمي را در كناره ها بگيريد تا چين ايجاد كند. پر كردن را در وسط قرار دهيد.
15. سپس لبه ها را به هم متصل كنيد. اما اولين روش نشان داده شده براي مبتديان نسبتاً آسان است.
16. اگر روش هاي بالا را دشوار مي دانيد ، مي توانيد اين روش را امتحان كنيد. همچنين مي توانيد مانند كادوبو يا كرنجي شكل دهيد. پوره درست كنيد ، مخلوط نارگيل نارگيل را روي يك نيمه قرار دهيد.
17. با نيمه ديگر بپوشانيد. با فشار دادن هر دو لبه با انگشتان مرطوب (انگشتان خود را در آب فرو ببريد) مهر و موم كنيد. كمي خمير را از لبه ها جمع كنيد تا يك پايان خوب داشته باشد. همچنين مي توانيد از چنگال چرب استفاده كنيد تا طرحي زيبا ارائه دهد. موداكام ها را با پارچه مرطوب پوشانده و نگه داريد.
تبليغات
18. اين موداكهاي دست ساز قبل از بخارپز بودن بود.
با قالب
19. قالب خود را با گري چرب كنيد.
20. قالب را ببنديد و يك گلوله خمير را داخل آن نگه داريد. خمير را به كناره هاي قالب فشار داده و در مركز آن جا ايجاد كنيد.
21. پر كردن نارگيل را به آرامي فشار دهيد.
22. موداك را با خمير اضافي كه بيرون مي آيد مهر و موم كنيد. يا مي توانيد دهانه را با خمير بيشتري ببنديد. قالب را باز كرده و موداك را با احتياط برداريد. هميشه بخاطر داشته باشيد كه بايد آنها را با پارچه مرطوب پوشانده تا زماني كه بخار بخورند.
بخار موداك
23. روي شعله متوسط ، 1.5 تا 2 فنجان آب در يك بخار آب جوش بياوريد. سبد بخار را چرب كنيد يا يك پارچه نخي نازك را در يك كاسه گشاد يا يك سبد بخار پهن كنيد.
24. موداك را در سبد قرار داده و به مدت 10 دقيقه بخارپز كنيد. قبل از بخار دادن مقداري زعفران روي آنها پاشيدم. خاموش و مدتي استراحت كنيد.
موداك بخارپز را به لرد گانشا پيشنهاد دهيد.
نكات حرفه اي
آرد: نسبت آب - 1 فنجان آرد برنج براي تهيه يك خمير كامل معمولاً به كمي بيش از 1 فنجان آب نياز دارد. ممكن است بيشتر طول بكشد اما كمتر نباشد. بنابراين 1 فنجان آرد به 1 فنجان آب جوش اضافه كنيد ، مخلوط كنيد و استراحت كنيد. در حين ورز دادن 2 تا 3 قاشق غذاخوري آب گرم يا گرم بيشتري بپاشيد تا خمير يكدستي بدست آيد.
مقدار آب مورد نياز به نوع آرد برنج بستگي دارد.
ورز دادن خمير به درستي با آب گرم يا گرم به اندازه كافي نكته اصلي داشتن پوشش نرم موداك است. بنابراين در صورت لزوم با خيال راحت آب بيشتري بپاشيد و مراقب باشيد مقدار زيادي اضافه نكنيد. بعد از ورز دادن خمير آرد برنج بايد نرم و بدون ترك باشد.
خمير را هميشه با پارچه مرطوب پوشانده تا زماني كه تمام شود. اين از خشك شدن و ترك خوردن خمير هنگام فرم دهي جلوگيري مي كند.
عيب يابي خمير
خمير هنگام شكل گيري موداك ترك مي خورد : اين بدان معني است كه خمير خشك است و به رطوبت بيشتري احتياج دارد. مقداري آب گرم بپاشيد و خمير را ورز دهيد.
دوغ چسبناك است: اگر دستورالعمل را به درستي دنبال كنيد بعيد است چسبناك بودن خمير باشد. خمير چسبناك به اين معني است كه رطوبت بيشتري در خمير وجود دارد ، 1 قاشق چاي خوري آرد برنج را به خمير بپاشيد و دوباره خوب ورز دهيد.
نكاتي براي تهيه چاشني
جاگي و نارگيل تازه را بپزيد تا مخلوط تقريباً خشك شود. هنگام بخار دادن موداك ها ، رطوبت زياد مخلوط باعث بيرون آمدن نان ذوب شده مي شود.
نكاتي براي شكل دادن به موداك
خمير برنج را خيلي نازك پخش نكنيد زيرا پوشش آن شكسته مي شود. شكل دادن به modak با دست نياز به تمرين دارد. بنابراين اگر مبتدي هستيد ابتدا با يك دسته كوچكتر سعي كنيد.
انتخاب مواد تشكيل دهنده
آرد برنج : براي تهيه موداك ، آرد برنج خوب و صاف مورد نياز است. اين كيفيت آرد است كه بافت موداك شما را تعيين مي كند. با آرد خوب آنها صاف و بدون ترك مي شوند. اكثر فروشگاه هاي مواد غذايي هند آنها را حمل مي كنند و حتي برخي از مارك ها يك نوع خاص را با عنوان آرد موداك يا آرد kozhukattai به فروش مي رسانند.
اگر در مورد خريد آرد فروشگاه ترديد داريد ، فقط براي اطمينان از خوب بودن آن آرد را الك كنيد.
ما مودك را با آرد خانگي درست مي كنيم. تهيه آرد برنج در خانه مدتي طول مي كشد زيرا برنج بايد خيسانده ، آبكش شود و سپس در چرخ آسياب شود. سپس سرانجام الك مي شود.
نارگيل ماده اصلي براي تهيه مواد پر كننده است. اگر براي prashad / bhog يا naivedyam درست مي كنيم ، يك نارگيل تازه خرد مي كنيم و سپس آن را مي تراشيم. با اين حال ممكن است از نارگيل منجمد يا تازه استفاده كنيد.
جاگري تنها شيرين كننده اي است كه من براي تهيه موداك استفاده مي كنم. اما اگر در كشوري زندگي مي كنيد كه در دسترس نيست ، در صورت تمايل از شكر قهوه اي روشن استفاده كنيد. اطمينان حاصل كنيد كه از جاگي استفاده مي شود كه پاك از سنگ ، آوار يا گرد و غبار باشد. مي توانيد ذرات گرد و غبار را با دست چيده و هنگام رنده كردن آن را دور بريزيد.
مواد لازم (فنجان ايالات متحده = 240 ميلي ليتر)
فيلينگ شيرين▢2 فنجان نارگيل رنده شده (تازه يا منجمد) (200 گرم)▢1 فنجان ژاگرا رنده شده يا پودر شده (125 تا 150 گرم)▢4 هل سبز پودر شده (½ قاشق چاي خوري)▢⅛ قاشق چاي خوري پودر جوز هندي (اختياري)
براي پوشش خارجي▢1 فنجان آرد برنج ( آرد خوب) (150 گرم ، مراجعه كنيد به يادداشت ها)▢1 فنجان آب (2 تا 3 قاشق غذاخوري بيشتر براي ورز دادن)▢نمك 1 پيمانه
براي چرب كردن
تبليغات
دستورالعمل ها
تهيه شيريني شيرين براي موداك▢
1 قاشق چاي خوري گيوه را به يك تابه داغ اضافه كنيد.▢
جاگي و نارگيل را با هم تفت دهيد تا هر دو خوب مخلوط شوند و مخلوط غليظ شود. بيش از حد نپزيد. در ظرف نبايد رطوبت اضافي وجود داشته باشد. (براي دانستن سازگاري فيلم را بررسي كنيد)▢
پودر هل و جوز هندي را اضافه كنيد. اجاق گاز را خاموش كرده و اين را كاملاً خنك كنيد.
خمير درست كردن▢
1 فنجان آب را همراه با نمك و غلاف به جوش آوريد.▢
شعله را كم تنظيم كنيد ، سپس آرد را اضافه كرده و مخلوط خوبي ايجاد كنيد. در اين مرحله از خمير كه به نظر خشك و شكننده است ، چشم پوشي كنيد.▢
اجاق گاز را خاموش كرده و قابلمه را بپوشانيد. كنار بگذاريد و بگذاريد خمير در حرارت باقيمانده بخار شود. استراحت كنيد تا درجه حرارت كمي پايين بيايد.▢
در حالي كه اين مخلوط هنوز كمي داغ است ، آن را روي خمير نرم و نچسب و در عين حال صاف بدون ترك ورز دهيد. اين تركيب خشك به نظر مي رسد بنابراين كمي آب گرم يا گرم بپاشيد و ورز دهيد. من در اين مرحله حدود 2 تا 3 قاشق غذاخوري مي پاشم. (عكس هاي ويديويي يا گام به گام را بررسي كنيد)▢
خمير را تقسيم كنيد تا 11 توپ به اندازه مساوي درست شود. توپ ها را با پارچه اي مرطوب پوشانده و نگه داريد تا تمام ساخت موداك تمام شود.▢
قبل از شروع ساخت موداك ، اطمينان حاصل كنيد كه پر كننده نارگيل كاملاً سرد شده است. هر توپ را به كف دست خود برده و آنها را صاف و يك توپ نرم و بدون ترك دهيد.
طرز تهيه موداك با قالب▢
قالب را كمي با گري چرب كنيد. قالب را ببنديد و يك گلوله خمير را داخل آن نگه داريد. با انگشت خود فشار دهيد تا خمير به سمت كناره هاي قالب پخش شود.▢
سپس نارگيل شيرين را پر كرده و موداك را با دقت مهر و موم كنيد. (تصاوير ويدئويي يا گام به گام را بررسي كنيد). قالب را باز كرده و موداك را به يك سبد بخار چرب منتقل كنيد.
طرز تهيه موداك دست ساز▢
يك توپ برداريد و در مركز آن فرورفتگي ايجاد كنيد. انگشتان خود را در آب فرو كنيد.▢
با حركت دوراني شروع به پخش خمير كنيد تا با استفاده از انگشت شست و سبابه روي هر دو دست ، يك ديسك نازك ايجاد كنيد. ▢
خمير كمي را در قسمت خارجي ديسك خرج كنيد تا چين در فاصله ½ تا ¾ اينچ ايجاد شود. (به تصاوير بالا مراجعه كنيد) ▢
در صورت شكستن لبه ها ، انگشتان خود را مدام در آب فرو برده و خمير را مرطوب كنيد.▢
1 تا 1 قاشق غذاخوري مخلوط نارگيل را در مركز آن قرار دهيد.▢
تمام چين ها را جمع كرده و با دقت به آنها بپيونديد. در صورت نياز انگشتان را مرطوب كرده و به آنها بپيونديد.
بخارپز شدن▢
بعد همه موداك ها را در يك سبد بخار چرب قرار دهيد. مي توانيد از چربي زدن صرف نظر كنيد و فقط يك پارچه مرطوب را در سبد بخار پهن كنيد. در صورت تمايل مي توانيد مقداري زعفران بپاشيد.▢
يك سه پايه را در بخارپز يا گلدان قرار دهيد. 1½ فنجان آب بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا جوش بيايد. سبد بخار را داخل آن قرار داده و موداك ها را به مدت 10 دقيقه بخارپز كنيد.▢
چند قطره گيوه روي موداك ها بريزيد. آنها را به لرد گانشا پيشنهاد دهيد و به عنوان پرشاد خدمت كنيد.
تبليغات
يادداشت
اطمينان حاصل كنيد كه از آرد خوب و خوب با كيفيت استفاده مي كنيد همچنين مي توانيد آرد تازه خود را در خانه تهيه كنيد.تهيه آرد برنج براي موداك3/4 تا 1 فنجان برنج خام را حداقل 2 ساعت در آب بشوييد و خيس كنيد. برنج را در آبكش خالي كنيد و بگذاريد 30 دقيقه بماند.روي پارچه پنبه اي بماليد و به مدت 30 تا 40 دقيقه در هوا خشك يا خشك كنيد. وقتي برنج كمي مرطوب شد ، آنها را در مخلوط كن پودر كنيد.آن را از طريق الك خوب آرد الك كنيد. آرد را در سيني خشك كنيد تا كاملاً خشك شود. ممكن است چند ساعت طول بكشد.ظرف 2 هفته در يخچال قرار دهيد و استفاده كنيد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: 27